Homepage »
Acupunctuur »
PNI - Psycho-Neuro-Immunologie »
Voedingsadviezen »
Orthomoleculaire Geneeskunde »
Quantum LIFE system »
Bach Bloesems »
Emotional Freedom Technique »
Basic Emotional
Structuring Test
»
Familieopstellingen »
Wie ben ik »
Werkwijze »
Contact en Info »
C.V. »
VOEDINGSADVIEZEN

Hippocrates zei  2500 jaar geleden al……..

“”Laat uw voeding uw geneesmiddel zijn en uw geneesmiddel uw voeding.”” 

Voeding zou eigenlijk basisgeneeskunde moeten zijn.
Als voeding juist wordt gekozen zijn andere behandelmethodes op den duur veel minder of helemaal niet meer nodig.
Tweederde van alle sterfgevallen in onze samenleving worden direct veroorzaakt door slechte voeding en slechte manieren van eten. Wat men nodig heeft is niet alleen voeding van hoge kwaliteit en een goed basisdieet maar ook de kennis welke voeding het beste is om je persoonlijke klachten aan te pakken om maximale vitaliteit te krijgen.
Bovendien leiden een slechte spijsvertering en verkeerde voeding vaak tot tekorten aan essentiële nutriënten zoals vitamines en mineralen. Dit tekort zal mede een van de oorzaken zijn van klachten zoals stress, vermoeidheid, verminderde afweer, slapeloosheid, emotionele verstoringen zoals depressie, rusteloosheid en piekeren en chronische klachten zoals reumatoïde artritis en het chronische vermoeidheidssyndroom.

De voedingsadviezen die ik geef zijn vanuit de empirische kennis die er is in de Natuurgeneeskunde, het energetische en mystieke van de Chinese Geneeskunde en Oosterse geneeswijzen gecombineerd met de wetenschappelijke onderbouwing vanuit de Orthomoleculaire Psycho-Neuro-Immunologie.

Vanuit de Natuurgeneeskunde zal ik wijzen op de rol die de voedingsmiddelenindustrie tegenwoordig speelt door te knoeien en knutselen met onze voeding, hoe we vaak fout worden voorgelicht en welk effect dit heeft op onze gezondheid. Vervolgens wijs ik de weg naar gezonde voeding.
Vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde kijk ik naar

  1. De 5 elementenleer en hoe je jezelf met voeding kunt verbeteren
  2. De energetisch werking van voeding in het lichaam
  3. Het effect van verschillende bereidingswijzen
  4. Het belang om een te zijn met de natuur om je heen en de rol van de seizoenen

Mijn passie en fascinatie voor het vak Voeding werd gewekt tijdens mijn 5-jarige opleiding aan de Academie voor Natuurgeneeskunde te Hilversum en leidde ertoe dat het onderwerp van mijn afstudeerscriptie  een combinatie werd van Chinese Geneeskunde en Voeding
””Voedingstherapie in de Traditionele Chinese Geneeskunde”.
Omdat mijn ‘honger’ naar specifieke kennis over voedingstherapie hierdoor alleen maar was toegenomen volgde ik daarna de HBO-opleiding Voedingsleer aan de Academie voor Chinese Geneeswijzen Qing Bai. Daar leerde ik nog meer over de Chinese Voedingsleer in al haar facetten en veel voorkomende klachten te behandelen met behulp van voeding en specifieke bereidingswijzen.
De Orthomoleculaire Geneeskunde alsmede Psycho-Neuro-Immunologie - PNI, hebben in zo’n belangrijke mate met voeding te maken dat ik ze, om de overzichtelijkheid op deze website te behouden, een eigen pagina heb gegeven, je kunt deze pagina’s aan de linkerkant aanklikken.

Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum    : www.academievoornatuurgeneeskunde.nl
Academie voor Chinese Geneeswijzen                 : www.qingbai.nl

 

   Beter Natuurlijk Gerda Boek Poederooienstraat 21 1106 CE Amsterdam 020-6974750 g.h.boek@chello.nl