Homepage »
Acupunctuur »
PNI - Psycho-Neuro-Immunologie »
Voedingsadviezen »
Orthomoleculaire Geneeskunde »
Quantum LIFE system »
Bach Bloesems »
Emotional Freedom Technique »
Basic Emotional
Structuring Test
»
Familieopstellingen »
Wie ben ik »
Werkwijze »
Contact en Info »
C.V. »
PSYCHO-NEURO-IMMUNOLOGIE - PNI

PNI beschouw ik als de kroon op de verschillende behandelwijzen die ik hanteer omdat het de verbinding legt tussen de psyche, het neurologische systeem, het hormoonsysteem, het immuunsysteem en de maatschappij. Het is de enige geïntegreerde vorm van geneeskunde die alles met elkaar verbindt. Het is de nieuwste medische wetenschap die de invloed verklaart van de psyche én vele omgevingsfactoren op het functioneren van ons lichaam.

PNI is als het ware de brug tussen reguliere geneeskunde en natuurgeneeswijzen.

Experimenten tonen aan dat mensen van langdurige stress en onzekerheid daadwerkelijk ziek kunnen worden. Langdurige stress verstoort de hormoonhuishouding waardoor het afweersysteem weer verstoord kan worden. Een verzwakt afweersysteem veroorzaakt vele ziektebeelden zoals lusteloosheid, chronische aandoeningen tot zelfs kanker.
Alle organen en orgaansystemen communiceren met elkaar en ondervinden de invloed van positieve en negatieve stressfactoren van het milieu. Dit betekent dan ook dat alle systemen, zoals de psyche, het zenuwstelsel, het hormoonsysteem en het immuunsysteem elkaars werking voortdurend beïnvloeden.

Op grond hiervan is duidelijk dat een ziekte of aandoening nooit één maar altijd minstens drie of meer oorzaken heeft:

  1. Een biologische (b.v. genetisch of een virus)
  2. Een psychologische, (b.v. stress, een onverwerkte emotie of een trauma uit het verleden of een probleem met de eigen persoonlijkheid)
  3. Diverse sociale factoren (b.v. gezin- of relatieproblemen of problemen op het werk)

Met PNI worden deze verbanden gelegd omdat ziektebeelden altijd een verstoring zijn van het evenwicht wat er moet zijn tussen lichaam en geest.
Iemand weer beter maken betekent dan ook dat je iemand op al deze niveaus weer moet terugbrengen naar een gezonde situatie, een zogenaamd fysiologisch evenwicht.

Binnen de PNI bestaan er verschillende behandelmogelijkheden waarvan de eerste altijd is  iemand weer in een gezonde voedingstoestand brengen. Dit gebeurt dan met vaak specifieke voedingsadviezen in combinatie met Orthomoleculaire voedingssupplementen.

In de opleiding Psycho-Neuro-Immunologie, PNI leerde ik o.a. om te kijken en terug te gaan naar de voeding die past bij je “”genen””, en de beïnvloeding daarvan met behulp van specifieke voeding en supplementen, omdat het basisprincipe van PNI is dat……..

 ”De mens is wat hij eet, als hij eet wat hij was!”

PNI is een nieuwe medische wetenschap waarvan de Mastersopleiding momenteel al wordt gedoceerd aan de Universiteiten van Gerona en Salzburg. De inzichten en ontwikkelingen op het gebied van PNI gaan momenteel snel, om die reden ben ik aangesloten bij het Europäische Gesellschaft für klinische Psycho-Neuro-Immunologie zodat ik steeds goed op de hoogte zal blijven van de laatste ontwikkelingen.  

PNI-opleiding  : www.vannature.nl

 

 

   Beter Natuurlijk Gerda Boek Poederooienstraat 21 1106 CE Amsterdam 020-6974750 g.h.boek@chello.nl